Bizonylatok szűrése

A szűrési funkció lehetőséget ad arra, hogy csak bizonyos feltételeknek megfelelő bizonylatokat jelenítsünk meg az ablakban.

Az oszlopok felett helyezkednek el a szűrő feltételek megadásához használható mezők és gombok.

Fájl:Karbantarto_Szurok.png

A beállított szűrés végrehajtása a Frissítés ikonra vagy a sárga mosolygós fejre kattintva, vagy az F11-es billentyűt megnyomva történik meg.

bizonylatok_szurese_01

 

A szűrési feltételek törléséhez a lila színű hangulatjelre, a szűrés törlése gombra kell kattintani.

bizonylat_szurese_02

 

Gyors-szűrés

A szürke színű, sárga feliratú gombokra kattintva gyors szűrést hajthatunk végre. Gyorsszűréshez nem kell külön a frissítés gombra kattintanunk, ebben az esetben azonnal végrehajtódik a bizonylatok szűrése.

A gyors-szűrés a kiválasztott, kijelölt bizonylat alapján történik. (A kiválasztott bizonylat sora eltérő háttérszínnel jelenik meg). Gyors-szűréssel az alábbi szempontok szerint szűrhetünk:

Ha azt szeretnénk, hogy az ablakban csak egy adott évben készült bizonylatok jelenjenek meg, először jelöljünk ki egy, az adott évben készült bizonylatot, majd kattintsunk az Év gombra.

bizonylat_szurese_ev

Ha azt szeretnénk, hogy az ablakban csak az adott negyedévben készült bizonylatok jelenjenek meg, először jelöljünk ki egy, az adott negyedévben készült bizonylatot, majd kattintsunk a n.év (negyedév) gombra.

bizonylat_szurese_negyedev

 

Ha azt szeretnénk, hogy az ablakban csak egy adott hónapban készült bizonylatok jelenjenek meg, először jelöljünk ki egy, az adott hónapban készült bizonylatot, majd kattintsunk a gombra.

bizonylat_szurese_honap

 

Ha azt szeretnénk, hogy az ablakban csak egy adott napon készült bizonylatok jelenjenek meg, először jelöljünk ki egy, az adott napon készült bizonylatot, majd kattintsunk a nap gombra.

bizonylat_szurese_nap

 

Ha azt szeretnénk, hogy az ablakban csak a mai napon készült bizonylatok jelenjenek meg, kattintsunk a Mától gombra.

bizonylat_szurese_matol

 

Ha azt szeretnénk, hogy az ablakban csak a tegnapi és a mai napon készült bizonylatok jelenjenek meg, kattintsunk a Tegnaptól gombra.

bizonylat_szurese_tegnaptol

 

Ha azt szeretnénk, hogy az ablakban csak az adott cég nevére kiállított bizonylatok jelenjenek meg, először jelöljünk ki egy, az adott cég nevére kiállított bizonylatot, majd kattintsunk a Cég gombra.

bizonylat_szurese_ceg

Ha azt szeretnénk, hogy az ablakban csak adott összegű bizonylatok jelenjenek meg, először jelöljünk ki egy bizonylatot, majd kattintsunk a Összeg gombra. Az ablakban csak azok a bizonylatok fognak megjelenni, melyeknek összege azonos a kijelölt bizonylat összegével.

bizonylat_szurese_osszeg

 

Egyedi szűrés

Az alábbi szűrő feltételeket adhatjuk meg:

Ehhez először adjuk meg a kezdő és záró dátumot, majd kattintsunk a frissítés ikonra.

bizonylat_szurese_datum_intervallum

Példaként jelenítsük meg az előkészítés alatt levő bizonylatokat. Elsőként a legördülő mezőből válasszuk ki az “Előkészíítés alatt” nevű menüpontot, majd kattintsunk a frissítés gombra. Ekkor már csak az előkészítés alatt levő bizonylatok jelennek meg, az elkészült számlákat nem látjuk.

Fájl:SzuresAllapotSzerint.png

A szűrés eredménye:

Fájl:SzuresAllapotSzerint2.png

Példaként jelenítsük meg a Fúrófej Árusító Bt. részére készült bizonylatokat. Elsőként kattintsunk a Cég szűrés mezőbe, és adjuk meg a név első karakterét, egy “F” betűt:

bizonylat_szurese_ceg_gepelese

A felugró ablakban, a betűzés mezőben megjelenik a megadott karakter, és a program ennek megfelelően csak azokat a cégeket jeleníti meg, melyek nevében előfordul az “F” betű. Ha a “Szövegen belül is” opció be van jelölve a kereső ablakban, akkor nem csak azok a cégek jelennek, meg, melyek a megadott “F” karakterrel kezdődnek, hanem amelyeknek a nevében ez a betű tetszőleges helyen előfordul.

Minél több karaktert adunk meg, annál jobban tudjuk szűkíteni a megjelenítendő tételek számát.

bizonylat_szurese_ceg_gepelese2

Ha már látjuk az ablakban a partner nevét, válasszuk ki, majd kattintsunk az OK gombra, vagy üssük le az Enter billentyűt.

bizonylat_szurese_ceg_gepelese3

A kereső ablak ekkor bezárul, a Cég mezőben látjuk a választott partner nevét. A szűrés végrehajtásához kattintsunk a frissítés ikonra.

bizonylat_szurese_ceg_gepelese4

Adjuk meg először az összeg alsó és felső értékét, majd kattintsunk a frissítés ikonra. Az ablakban csak azok a bizonylatok fognak megjelenni, melyeknek összege a megadott értékek közé esik.

bizonylat_szurese_osszeg2

Összetett szűrés

Több feltétel megadása esetén pontosabban ki tudjuk választani a minket érdeklő bizonylatokat.

Összetett szűrés használata úgy történik, hogy előbb megadjuk a feltételeket, majd azután a frissítés ikonra kattintunk. Pl. ha egy partner adott hónapban kiállított számláit szeretnénk látni, akkor adjuk meg a dátum mezőben a hónap elsejét és utolsó napját, a Cég mezőben válasszuk ki a partnert, ezután kattintsunk a frissítés ikonra, vagy a sárga hangulat jelre.

bizonylat_szurese_osszetett

Legutóbbi cikkek: