Hiányzó bizonylatsorszámok keresése

A funkció segítségével megkeresheti egy adott sorszám tartományból hiányzó elemeket.

Hiányzó bizonylatsorszámok kereséséhez nyissa meg a Listák>Bizonylat keresés ablakot.

Válassza a Hiányzók fület.

A Bizonylat, ahonnan a maszkot vegye legördülő menüből válasszon ki egy bizonylattípust, mely a keresendő sorszám maszkot használja. A lenti képen a Készáru raktárat választottuk. A kereső mezőben a raktár kódja jelenik meg (RA01).

A bizonylattípus kiválasztása után a program automatikusan kitölti a vizsgálandó bizonylatszám tartományt, és a bizonylatszám maszk mezőt.

A bizonylatszám tartomány mezők értéke az aktuális év első és utolsó sorszáma lesz, a megadott maszkból képezve.

A keresés indítása előtt ellenőrizzük a bizonylatszám tartomány értékét, és szükség esetén módosítsuk. Például kereshetünk egy korábbi év bizonylatai között.

A lenti példán látható, hogy a megadott tartományból több bizonylat is hiányzik.

A két utolsó bizonylatszám akár jogosan is hiányozhat, ha az utolsó sorszám a RA18-00014-es sorszám. Viszont a RA18-00011-es bizonylat előtt és után is van létező sorszám, így ez biztosan hiányzik az eddig kiosztott számsorból.

A program nem csak a kiválasztott bizonylattípusban keres, mert több bizonylattípus is használhatja ugyanazt a sorszám maszkot. A bizonylattípus kiválasztása csak a mezők kitöltését segíti.

Kézzel is megadhatjuk a sorszám tartományt, de a Kézi maszk mező kitöltése minden esetben szükséges, a keresés csak ebben az esetben működik.

Legutóbbi cikkek: