Szállítólevél rögzítése bejövő áruról (M)

FONTOS!

Amennyiben szállítólevelet rögzítünk, a szállítólevél tételeiről kapott bejövő számla rögzítését a szállítólevél bizonylat felhasználásával kell elkészíteni!

Szállítólevél rögzítése bejövő áruról

Ha az áru szállítólevéllel érkezett (a számla később érkezik), a szállítólevelet a raktárbizonylatként rögzítjük a Bizonylatok>Raktárjegyek>Raktár ablakban.

Raktar_Menu

A raktárbizonylat fejlécén mozgásként „Szállítóval beérkezés” mozgást kell választanunk.

Raktar_Fej

A bizonylatot a rögzítés végén le kell zárni.

Raktar_Lezar

A lezáráskor másolat készül a raktárbizonylatról a Bizonylatok>Raktárjegyek>Nem számlázott Beszállító ablakba. Ennek célja, hogy nyilvántartsuk, mely szállítólevelekről nem érkezett még számla. A számla érkezésekor erről a bizonylatról választhatjuk ki a leszámlázott tételeket. Összevont számla esetén több szállítóról is készülhet bejövő számla, vagy résszámlázás esetén lehetőség van csak a számlán szereplő tételeket, mennyiségeket a számlára emelni.

NemSzamlazottBeszall_Menu

A másolat bizonylat száma a szállítólevél számát tartalmazza, előtte a PR- prefix karakterekkel.

NemSzamlazottBeszall_Ablak

Mivel a program a raktárkészletet a raktárbizonylatok alapján számítja, így a szállítólevélen szereplő mennyiségek is részét képezik a raktárkészletnek.
Másrészt a szállítólevélen szereplő mennyiségek a  “Szabad” készlet mennyiségét is módosítják a bizonylaton szereplő mennyiséggel.

Lásd még: Készletoszlopok

Legutóbbi cikkek: