Szállítólevél beszállítói rendelésből (M)

Amennyiben szállítólevelet olan tételekről rögzítünk, melyekről korábban szállítói megrendelést készítettünk, akkor a szállítólevelet a rendelési bizonylat felhasználásával kell rögzíteni!

Beszállítói rendelés készítése

A szállítólevél rögzítése beszállítói rendelésből a Szállítólevél rögzítése bejövő áruról fejezetben leírtak szerint történik, azzal az eltéréssel, hogy a bizonylatra a tételeket a korábban elkészített  beszállítói rendelés segítségével rögzítjük. Az ott leírt tudnivalókat itt csak részben említjük.

Lásd: Szállítólevél rögzítése bejövő áruról

Szállítólevél készítése beszállítói rendelésből

Ha beszállítói rendelés rögzítve volt a rendszerben, akkor  a teljes szállítólevelet már nem kell  lerögzíteni, elég csak azokat az adatokat megadni, amelyek feltétlenül szükségesek. Így a fejlécén megadjuk a beszállító nevét, a dátumot ha az nem a mai nap, és a Szállítóval beérkezés mozgást választjuk.

SzallitobeszRendelesbol_Fej

A sorrögzítő panelből kilépünk, majd megjelenítjük a leválogatás ablakot, és megadjuk a szállítóra leválogatandó mennyiségeket.

SzallitobeszRendelesbol_redisz

Rész teljesítés esetén a szállítói rendelésen csak a fennmaradó tételeket találjuk.

A már leválogatott tételekről másolat is készül a Szállítói rendelés archív bizonylatra.

A szállítólevél bizonylatot a rögzítés végén le kell zárni.
A lezáráskor másolat készül a raktárbizonylatról a Bizonylatok>Raktárjegyek>Nem számlázott Beszállító ablakba. Ennek célja, hogy nyilvántartsuk, mely szállítólevelekről nem érkezett még számla. A számla érkezésekor erről a bizonylatról választhatjuk ki a leszámlázott tételeket. Összevont számla esetén több szállítóról is készülhet bejövő számla, vagy résszámlázás esetén lehetőség van csak a számlán szereplő tételeket, mennyiségeket a számlára emelni.

Mivel a program a raktárkészletet a raktárbizonylatok alapján számítja, így a szállítólevélen szereplő mennyiségek is részét képezik a raktárkészletnek.
Másrészt a szállítólevélen szereplő mennyiségek a  “Szabad” készlet mennyiségét is módosítják a bizonylaton szereplő mennyiséggel.

Lásd még:

Bizonylatok leválogatása – REDISZ fejezet

 

Legutóbbi cikkek: