Dokumentumok csatolása bizonylathoz

Dokumentumok csatolása bizonylathoz

A funkcióval egy számla, vagy egyéb bizonylat mellé csatolhatjuk a hozzá tartozó szkennelt képet, vagy bármilyen más fájlt, mint mellékletet.
A kapcsolat lehet az egész bizonylatra vonatkozó, de lehet annak egy egy sorához kapcsolódó is.
Egy bizonylathoz vagy egy sorhoz adott esetben több dokumentum (fájl) is kapcsolható.

Dokumentum csatolása

A csatolandó dokumentumokat be kell másolni az L:\alfa\NCSATOLT mappába. (A mappa pontos útvonala ettől eltérő lehet. Általában bizonylat nem lehet lezárt, kivéve ha a program másként van beállítva az adott bizonylat ablakra.)

Nyissuk meg azt a bizonylatot, amelyhez dokumentumot akarunk csatolni. A bizonylat belsejében, a bizonylat fejadatainak megadása után, a gyorsmenüből (kattintás az egér jobb gombjával)  kiválasztható a Dokumentum csatolása menüpont.

A menüpont kiválasztható a Tranzakciók  ikonra kattintással is.

DokumentumCsatolasaMenu

Ekkor egy fájlválasztó ablak jelenik meg, mely a még nem csatolt fájlokat tartalmazó mappát nyitja meg. Innen kiválasztható a csatolandó fájl.

CsatolandofajlValasztoAblak

A kiválasztott fájlt a rendszer átmozgatja a csatolt dokumentumokat tartalmazó könyvtárba.

A bizonylat karbantartóban, a fejgrid SCAN oszlopában ellenőrizhetjük, hogy melyik bizonylathoz hány csatolt dokumentum tartozik.

FejgridCsatoltDokSzama

Csatolt dokumentum törlése

Ha téves csatolás történt, akkor a gyorsmenüből (kattintás az egér jobb gombjával) válasszuk  a Dokumentum lecsatolása menüpontot a csatolás megszüntetéséhez.

CsatoltDokLevalasztasa

A menüpont kiválasztásakor egy történet ablakban megjelennek a bizonylathoz csatolt dokumentumok.

CsatoltDokLevalasztasaAblak

Ez a funkció alkalmas arra is, hogy átnézzük, mely dokumentumok lettek a bizonylathoz csatolva.
Ha a törlés gombra kattintva lépünk ki, akkor a kiválasztott dokumentum csatolása megszűnik. A dokumentum visszakerül a nem csatolt dokumentumok könyvtárába, és törlődik a kapcsolata a bizonylattal.

Csatolt dokumentumok tartalmának megtekintése

A csatolt dokumentumok megtekintéséhez, megnyitásához a nyomtató ikonra kell kattintani, majd a Csatolt fájlok menüpontot kell választani.

CsatoltDokMegnyitasaMenu

A csatolt dokumentumot a Windowsban társított program nyitja meg. Ha több dokumentumot csatoltunk a bizonylathoz, akkor minden dokumentum meg fog nyílni.

Legutóbbi cikkek: